Pogledajte program obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.04.2018. 09:16

Dan opštine Kotor Varoš – 24. april biće obilježen nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a svečana akademija kao centralni događaj biće održana u kino-sali na Dan opštine.

Tokom aprilskih svečanosti biće održana i ulična trka učenika osnovnih škola, muzički i folklorni koncert, odbojkaški turnir, planinarski pohod, kotlićijada,  štraparijada,  akcija uređenja i čišćenja grada, izložbe, dodjela priznanja i još mnogo toga.

Kotorvaroška Socijalistička partija preldožila je da Zlatna plaketa, najviše priznanje opštine Kotor Varoš, ove godine bude dodijeljeno Fondaciji “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana i rektoru Univerziteta u Banjaluci Radoslavu Gajaninu iz Kotor Varoša.

Povodom 24. aprila, Dana opštine Kotor Varoš, biće dodijeljene i opštinske zahvalnice, a SP je predložila pet kandidata. Njihovi prijedlozi su predsjednik Košarkaškog kluba Mladost Kotor Varoš Aleksandar Saša Petrović, predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Jovo Trnjak, general-pukovnik u penziji Miladin Milojčić, direktorica Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu-Zvjezdice” Željka Perišić-Ninković i humanista i dobrovoljni davalac krvi oko 60 puta Pero Knežević.

Fudbalski klub Mladost Kotor Varoš predložio je da Zlatna plaketa povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš bude dodijeljena dugogodišnjem fudbaleru, kapitena i funkcioneru Mladosti Ferhatu Barjaktareviću.  Iz Mladosti je predloženo da opštinska zahvalnica pripadne jednom od najboljih fudbalera koji je nosio njihov dres Aleksi Vučanoviću.

Dobitinici najviših priznanja prošle godine bili su član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić i viši asistent na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci Slavko Vasiljević iz Kotor Varoša.

Na pomenute manifestacije doći će brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.  

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…