Pokriven novi blok Doma zdravlja ´Sveti Pantelejmon´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.10.2017. 15:41

Izgradnja novog bloka Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” zgradnja novog bloka Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu teče predviđenom dinamikom, a postavljanjem krovne konstrukcije objekat je u popunosti pokriven. Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić kaže da će izgradnja kompletnog objekta biti okončana u predviđenom roku uz visok kvalitet izvedenih radova.

“Veliki dio grubih građevinskih radova je priveden kraju i završena je kompletna betonska konstrukcija objekta. Postavljena je krovna konstrukcija, a sada slijede jednako zahtjevni poslovi u unutrašnjosti objekta”, istakao je Bibić.

Prema njegovim riječima uskoro će biti postavljenja nova fasada, jer vremenske prilike idu na ruku izvođačima radova, a osim spoljnog uređenja postavljaju se vodoinstalacije i aluminijumska stolarija.

Kamen temeljac za novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” položen je 7. marta, čime je ozvaničen početak realizacije projekta, vrijednog milion KM.

Novac za izgradnju i kompletno opremanje objekta obezbijedila je Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana.

“Riječ je o modernom objektu koji će biti opremljen potpuno novom medicinskom opremom i namještajem u skladu sa svjetskim normama u zdravstvu. Objekat će imati podrum, prizemlje u kojem će biti smještena Služba hitne pomoći i sprat namijenjen za ambulante porodične medicine”, rekao je Bibić.

On je dodao da će ukupna površina nove zgrade, koja će biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, biti 850 metara kvadratnih.

Dom zdravlja ove godine ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…