Položeni vijenci na spomen obilježja poginulim borcima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.04.2016. 12:09

U Kotor Varošu su danas, u okviru obilježavanja 24. aprila - Dana opštine, položeni vijenci na spomen-kosturnicu NOR-a i spomen–obilježje poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović prisustvovao je polaganju vijenaca na spomen-kosturnicu palim borcima u Drugom svjetskom ratu, a položio je vijence i na spomen-obilježje borcima odbrambeno-otadžbinskog rata. 

"Naša je trajna obaveza da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama", istakao je Vučanović. 

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Jovo Trnjak rekao da je 24. april, kada je prije 71 godine oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u istoriji te opštine. 

Trnjak je izrazio nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao da institucije pomognu u rješavanju ovog problema. 

Vijence na spomen-obilježje palim borcima otadžbinskog rata položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske boračke organizacije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…