Položeni vijenci na spomen-kosturnicu poginulih boraca NOR-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.04.2017. 11:12

U Kotor Varošu danas su u okviru obilježavanja Dana opštine položeni vijenci na spomen-kosturnicu poginulih boraca NOR-a i spomen–obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su na spomen-obilježja položili, između ostalih, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović. 

"Naša trajna obaveza je da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama", istakao je Sakan i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu rekonstrukcija spomen-kosturnice borcima poginulim u NOR-u. 

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Jovo Trnjak rekao je da je 24. april, kada je prije 72 godine oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u istoriji te opštine. 

Trnjak je izrazio nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao da institucije pomognu u rješavanju ovog problema. 

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je borcima sa područja opštine današnji praznik. 

"Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu", istakao je Trivunović. 

Parastos za 305 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…