Ponos Kotor Varoša: Kompanijama ”Fagus” i ”Dermal” uručene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.06.2016. 11:46

Dobitnici nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” u regiji Banjaluka su, između ostalih, Kompanija “Fagus” Kotor Varoš za najdinamičniji razvoj i ”Dermal” fabrika obuće Kotor Varoš za najboljeg partnera.

Predstavnici “Media inventa” iz Novog Sada i Univerziteta u Banjaluci večeras su u ovom gradu uručili 23 prestižne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Nagrade se dodjeljuju uz pomoć privrednih komora Srbije i Republike Srpske i uz konsultacije sa Privrednom komorom regije Banjaluka.

U ime kompanije ”Fagus” nagradu je primila portparol ”Fagusa” Danijela Pešević, umjesto Miroslava Malijevića, generalnog direktora ”Fagusa”, koji je na putu u Austriji, a u ime ”Dermala” vlasnik firme Radenko Bubić.

Nagrade su primili i direktor Nove banka Banjaluka Milan Radović za najboljeg bankara, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić za najboljeg gradonačelnika, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić za unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars Gunar Vigemark za afirmaciju evropskih vrijednosti i standarda.

Direktor “Media inventa” Vlado Markanović kaže da je kapetan Miša Anastasijević bio najpoznatiji dobrotvor Univerziteta u Beogradu.

“U njegovoj palati na Studentskom trgu smješten je i danas Rektorat beogradskog Univerziteta. Na toj zgradi, koja je nekada bila Filozofski fakultet, piše: `Miša Anastasijević svom otečestvu`”, rekao je Markanović.

On je ocijenio da su preduzetnišvo i kultura komunikacije stvaralačke snage koje moraju biti njegovane.

Pet godina zaredom Statueta “Kapetana Miša” na “Dunavskom biznis forumu” dodjeljuje se najboljim privrednicima iz 14 zemalja Podunavlja.

Ovo prestižno priznanje u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine.

Nakon dodjele nagrada po oblastima koje pokrivaju regionalne privredne komore, u decembru će najboljima u cjeloj Republici Srpskoj biti dodijeljene statuete “Kapetan Miša”.

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspješni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u Monografiji “Put ka vrhu” za Republiku Srpsku, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…