Ponovo aktivan „Sistem 48“ koji je zvanično pušten u funkciju 2013. godine!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.09.2016. 10:02

„Sistem 48“ je uspostavljen u kotorvaroškoj opštinskoj upravi kao efikasan odgovor na probleme građana, i na raspolaganju im je 24 časa dnevno.

Građanima je za rješavanje njihovih zahtjeva i odgovora na postavljena pitanja iz nadležnosti opštinskih službi i javnih preduzeća, koja su u nadležnosti opštine, u okviru „Sistema 48“ dovoljan e-mail, ili telefonski poziv. U roku od 48 sati građani će dobiti odgovor o statusu rješavanja njihovog problema.

Ništa ovo ne bi bilo interesantno da sistem nije pušten u funkciju još 2013. godine. Da se prisjetimo: 

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović, pustili su danas (18.04.2013.) u upotrebu pozivni centar "Sistema 48", koji će omogućiti da zahtjevi stanovnika ove opštine koje dostavljaju opštinskim službama i javnim preduzećima budu riješeni u znatno kraćem roku. 

Realizaciju projekta "Sistem 48", vrijednog 30.000 KM, finansiraju Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i opštinska uprava Kotor-Varoša, a provodi ga kotorvaroški Centar za informisanje.

Cilj „Sistema 48“ je da na funkcionalan način bude u službi građana opštine Kotor Varoš i da im koristi kako bi lakše i brže rješavali svoje probleme, koji su u nadležnosti lokalne administracije i javnih preduzeća na opštinskom nivou. Operateru, koji je zadužen za komunikaciju sa građanima u okviru „Sistema 48“, građani se mogu obratiti na slijedeći način:

lično dolaskom u prostorije Centra za kulturu, sport i informisanje u Kotor Varošu u kojima je smješten „Sistem 48“
ili na broj telefona: 051/785 266 – od 07 – 15 časova
ili posredstvom elektronske pošte:centarkv@yahoo.com – od 00 – 24 časa.

Projekat SISTEM 48 implementira JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…