Poslovni uspjesi Šumskog gazdinstva ”Vrbanja”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.05.2017. 12:02

Za nešto manje od tri godine, koliko se na čelu Šumskog gazdinstva ”Vrbanja” nalazi Daliborka Kerezović, ta firma je postala jedna od najboljih organizacionih cjelina u sistemu Javnog preduzeća ”Šume Republike Srpske”.

Od njenog dolaska na čelo firme, Šumsko gazdinstvo ”Vrbanja” posluje pozitivno, a u 2016. godini ostvarena dobit je 33.115 KM.
Dobit je ostvarena i pored smanjenjog obima proizvodnje od svega 88 odsto, a što je posljedica presijecanja etata u prethodnim godinama.

Obaveze prema upravi preduzeća i drugim dobavljačima su u cjelosti izmirene, a prema izvođacima radova su svedene na minimum.

Po prvi put u zadnjih desetak godina sve obaveze prema opštini su izmirene, a posljednih mjeseci ŠG ”Vrbanja” je čak i u pretplati prema opštini Kotor Varoš.

Ukupne obaveze ŠG ”Vrbanja” su u prethodne dvije i po godine smanjene za milion i po KM, a obnovljen je i vozni park sa pet novih vozila.

Početkom novembra prošle godine, nakon završene konkursne procedure, Uprava Javnog preduzeća ”Šume RS” imenovala je Daliborku Kerezović (DNS) za direktora ŠG ”Vrbanja” Kotor Varoš u narednom četverogodišnjem mandatu.

Imenovanje je logičan slijed događaja nakon što je Daliborka Kerezović zavela red u ŠG ”Vrbanja” i firmu i vratila je među najuspješnije firme u sistemu JP ”Šume RS”.

Izvor:  GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…