Potpisani ugovori o dodjeli sredstava nevladinim i sportskim organizacijama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.07.2018. 11:07

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima nevladinih i sportskih organizacija kojima je dodijeljen novac po Javnom pozivu.

Ovim ugovorom o finansiranju projekata u iznosu od 20.000 KM definisana su prava i obaveze davaoca i korisnika sredstava.

Po 1.000 KM dobili su Sportsko-ribolovno društvo „Kotor Varoš“ za očuvanje biodiverziteta u koritu rijeke Vrbanje, Centar za porodicu „Kuća radosti“ za podršku djeci s poteškoćama u razvoju i Crveni krst Kotor Varoš, koji će novac iskoristiti za pripreme njihove višenamjenske terenske ekipe za odgovor na potencijalne katastrofe.

Identičan iznos odobren je i Udruženju građana „Zmajevac“ za Eko kamp u Savićima, Planinarskom društvu „Mehanizam“ za uređenje planinarske staze Kotor Varoš-Vilenska vrela, Udruženju mladih „Heroj“ za projekat „Mali heroji“ i Udruženju žena „Sreća“ iz Obodnika za projekat „Ljeto u Obodniku“.

Kulturno-umjetničko društvo „Brio Rudar“ iz Maslovara iskoristiće 1.000 KM za projekat „Igrom i pjesmom uljepšajmo Maslovare“, Ekološki pokret „Eko opstanak“ Kotor Varoš za postavljanje oglasnih tabli, Udruženje građana „Plavi čuperak“ za edukacione radionice u prirodi.

Dom kulture „Miroslav Miro Pejović“ će i ove godine organizovati četvrto izdanje Festivala omladinskih pozorišta, a Udruženje žena „Venera“ Kotor Varoš će dobijena sredstva upotrijebiti za opremanje prostorija za rad udruženja.

Po 1.000 KM dobili su i sportski klubovi, a Košarkaški klub „Mladost“ iskoristiće novac za navabku sportske opreme, Odbojkaški klub „Kotor Varoš“ će sanirati teren za odbojku i nabaviti sportsku opremu, a Klub malog fudbala „Kotor Varoš“ će organizovati ljetnu školu futsala.

Džudo klub „Mladost“ utrošiće 1.000 KM za uređenje sale za džudiste, Karate klub „Ipon“ za adaptaciju prostorija za trening, Stonoteniski klub „Kotor Varoš“ za organizaciju manifestacije “Dani stonog tenisa u Kotor Varošu”, a Rukometni klub „Kotor Varoš“ za nabavku opreme i poboljšanje uslova za trening.

Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš pripao je identičan iznos za 2. Međunarodni fudbalski turnir prijateljstva, koji će okupiti šest veteranskih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…