Potpisani ugovori o finansiranju sedam projekata

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.09.2017. 15:59

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predstavnici organizacija civilnog društva /OCD/ i sportskih organizacija potpisali su ugovore o realizaciji sedam projektnih prijedloga za koje je opština Kotor Varoš izdvojila iz budžeta 12.057 KM.

Sportskim klubovima je odobreno 5.082,30 KM, dok će za organizacije civilnog društva biti izdvojeno 6.975 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je za ovu namjenu iz budžetskih sredstava bilo predviđeno 20.000 KM, ali da se na Javni poziv prijavilo samo sedam projektnih prijedloga.

„U roku od 15 dana raspisaćemo novi Javni poziv kako bi se i preostali dio sredstava u iznosu od 7.942,70 KM rasporedio sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva“, naglasio je Sakan.

Odbojkaškom klubu „Kotor Varoš“ je odobreno 1.510 KM za nabavku sportske opreme, Klubu malog fudbala „Kotor Varoš“ 2.000 KM za projekat „Pokretanje škole futsala“, dok će Stonoteniski klub „Kotor Varoš“ iz budžetskih sredstava dobiti 1.572,30 KM za održavanje Rekreativne lige u stonom tenisu.

„Odbojkaškom klubu je neophodna oprema kako bi poboljšali uslove za trening i takmičenje velikog broja djevojaka u jedinom ženskom sportskom kolektivu na području opštine“, istakao je trener Odbojkaškog kluba „Kotor Varoš“ Dragan Zeljković.

Centru za porodicu „Kuća radosti“ i Udruženju žena „Venera“ je dodijeljeno po 2.000 KM za projekte „Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju“ i „Izrada akcionog plana za ravnopravnost polova opštine Kotor Varoš za period 2018-2020“.

„Trenutno u Centru za porodicu ima 30 mališana sa poteškoćama u razvoju i finansijska sredstva ćemo iskoristiti za nabavku didaktičkog materijala i održavanje stručnih radionica“, istakla je direktor Centra za porodicu „Kuća radosti“ Dragica Kuzmić-Tepić.

Udruženju građana „Zmajevac“ za projekat „Radovi na uređenju izletišta Uzlomac“ odobreno je 1.975 KM, a Sportsko-ribolovnom društvu „Golubić“ 1.000 KM za postavljanje zimovnika za pastrmku.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…