Potpisani ugovori za infrastrukturne radove

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.10.2017. 11:51

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas ugovore sa izvođačima radova koji će asfaltirati krug Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" u vrijednosti 95.229 KM i dograditi Dječiji vrtić "Larisa Šugić" gdje je vrijednosti radova 54.126 KM.

Sa preduzećem "Petrović" potpisan je ugovor o asfaltiranju pristupne ulice i uređenju kompletnog kruga kotorvaroškog Doma zdravlja. 

"Svjesni smo koliki je problem pacijentima predstavljao put pun rupa i zato smo delegirali ovaj projekat u okviru kapitalnih investicija koje realizuje opština Kotor Varoš", rekao je Sakan i dodao da je rok izvođenja radova 45 dana. 

Kotorvaroški Dom zdravlja ove godine ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine. 

"U razne investicije u okviru Doma zdravlja u prethodne dvije godine je uloženo oko dva miliona KM, čime je nivo usluga podignut na znatno viši nivo. Činimo sve kako bi Kotorvarošani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu", naglasio je Sakan. 

Građevinsko preduzeće "Dekol" će dograditi Dječiji vrtić "Larisa Šugić". 

"U vrtiću trenutno boravi 149 mališana, a proširenjem kapaciteta formiraće se šest vaspitnih grupa od čega će biti dvije jasličke. Riječ je o stavljanju u funkciju još jedne prostorije unutar vrtića na 80 kvadratnih metara korisnog prostora", zaključio je Sakan. 

Rok za izvođenje ovih radova je 90 dana. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…