Potpisani ugovori za projekte obnove u povratničkim sredinama na području Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.07.2018. 08:12

Ministar raseljenih lica i izbjeglica FBiH Edin Ramić i predsjednik Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u kotorvaroškoj dolini Muhamed Mehmedović potpisali su danas četiri ugovora za projekte obnove u povratničkim sredinama na području Kotor Varoša vrijedne 162.000 KM.

Riječ je o obnovi putne infrastrukture u mjesnoj zajednici Šiprage i u naseljima Hadrovci, Donji Hadrovci i Hrvaćani.

– Zbog prilično loše putne infrastrukture odlučili smo da u saradnji sa Udruženjem i rukovodstvom opštine asfaltiramo putove Šiprage – Kerle, Glog – Jarčište – Hadrovci i puteve u Hrvaćanima i Donjim Hadrovcima – rekao je Ramić i dodao da je federalno ministarstvo za te projekte izdvojilo 72.000, dok su izdvajanja opštine Kotor Varoš i Udruženja za održivi povratak 90.000 KM.

On je podsjetio da je Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica u ovoj godini za rješavanje problema povratnika u Kotor Varošu izdvojilo više od 300.000 KM. 

Ramić je najavio i potpisivanje ugovora za izgradnju stambenih jedinica raseljenim licima, a dio novca biće izdvojen za pružanje podrške i finansiranje projekata u privredi i poljoprivredi.

Predsjednik Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u kotorvaroškoj dolini Muhamed Mehmedović je rekao da će od realizacije infrastrukturnih projekata koristi imati brojni povratnici, jer oni povezuju naselja i otvaraju perspektivu održivog povratka i jačanja privrednih aktivnosti. 

– Zahvaljujući federalnom ministarstvu izgradili smo sportsko igralište u Hanifićima i lokalni put u Večićima, a današnje potpisivanje ugovora je samo nastavak uspješne saradnje – istakao je Mehmedović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…