Potrebna značajnija promocija turističkih potencijala Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.12.2017. 15:35

Prirodni resursi kojim raspolaže opština Kotor Varoš kao što su šume i vode, a posebno izvori bistre pitke vode, pružaju mogućnosti za brži i intenzivni razvoj zimskog i ljetnog turizma. Na pritokama Vrbanje moguće je razviti, u svijetu sve popularniji flaj-fišing i na taj način privući što više turista, zaljubljenika u netaknute prirodne ljepote, izjavio je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Prema njegovim riječima, ,a području opštine postoje pravi prirodni dragulji, kao što su Vilenska vrela, Bobas i jedinstven vodopad Skakavac.

”Postoji veliki potencijal za razvoj seoskog i planinskog turizma i idealni uslovi za razvoj ekstremnih sportova kao što su paraglajding i planinarenje, pošto su obronci Vlašića neodoljiv izazov koji ne smije ostati neiskorišten. Na području opštine postoji sportska dvorana, fudbalski stadion “Mladost”, kao i tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, tenis. Postojeća sportska infrastruktura, čist vazduh i gostoljubivost preduslov su da se veliki broj sportskih ekipa priprema za takmičenja. Idelana lokacija za pripreme sportskih klubova su Hajdučke vode, gdje postoje svi preduslovi za nesmetan rad sportskih klubova. Jedan od osnovnih zadataka svakako je sačuvati prirodu i na tom planu se mora neprekidno raditi, kako na edukovanju korisnika tako i na uređenju terena pogodnih za sve vrste turizma i sportskih aktivnosti, sa obavezom da se prirodni resursi – turistički potencijali privedu namjeni”, izjavio je Sakan.

On je naglasio da Opština Kotor Varoš ima pretpostavke da koristeći prirodne resurse i čistu sredinu razvija turizam za šta je neophodno aktivnije promovisati potencijale za razvoj ove grane.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…