Potvrđeno pisanje KVorum.net-a: Stigli vatrogasci iz Banja Luke, postoji opasnost od eksplozija municije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.07.2017. 12:37

Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš, kaže da pomoć pri lokalizaciji požara na deponiji osim vatrogasne jedinice iz Banja Luke treba pristići pomoć i od vatrogasaca iz Čelinca.

"Procjene stručnjaka su da je vatru nemoguće ugasiti vodom. Zato smo pozvali naše privrednike da pomognu sa teškom mehanizacijom, da gusjenicama prevrtanjem i zagrtanjem pokušaju ugasiti zapaljeno smeće. Očekujemo da će doći oko podneva", navodi Sakan.

Ističe da ima informaciju da na deponiji, pored papira, plastike i drugog otpada, ima i municije, te da su ljudi koji rade na  saniranju pod rizikom.

Prema riječima Nedeljka Sakana, starješine vatrogasne jedinice Kotor Varoš, požar je izbio juče ujutro i cijeli dan su radili na lokalizaciji, ali zbog površine deponije od oko dva duluma, nisu uspjeli, te su u ispomoć pozvali kolege iz Banjaluke.

Iz Banjaluke su sa vatrogasnim vozilom došla dva vatrogasca, dok je na terenu već deset vatrogasaca Kotor Varoša. "Sumnjam da će se požar danas lokalizovati", rekao je Sakan.

Mještani udaljeni svega stotinjak metara od deponije kažu da je dim jutros bio gust, te da nisu vidjeli metar ispred sebe.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…