Povećan broj autobuskih linija za Banja Luku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.09.2016. 07:57

Početak nove školske godine uzrokovao je povećan broj polazaka ovlaštenog prevoznika koji obavlja prevoz lica u međugradskom saobraćaju.U preduzeću ´Prevoz Golub´, koje obavlja prevoz lica u linijskom saobraćaju po registrovanim redovima vožnje na svim lokalnim linijama na području opštine Kotor Varoš, ističu da je povećan broj polazaka prema Banjaluci zbog velikog broja đaka i studenata koji pohađaju nastavu u ovom gradu.

"Sa 19 svakodnevnih polazaka iz Kotor Varoša prema Banjaluci omogućili smo nesmetan prevoz za ukupno 259 srednjoškolaca i studenata sa područja opštine, kao i za 150 radnika koji svakodnevno putuju prema najvećem gradu Srpske", rekao je direktor u ovom preduzeću Milan Škorić.

On napominje da je vozni park obnovljen novim autobusima sa pojačanim kapacitetima, što omogućava komfor svim putnicima u međugradskom saobraćaju.

„Za đake i studente smo obezbijedili i dovoljan broj polazaka koji saobraćaju kroz gradsko područje Banja Luke, tako da im je znatno olakšan put do škole i fakulteta“, rekao je Škorić.

Bez obzira na učestala poskupljena goriva cijene dnevnih i mjesečnih karata se nisu mijenjale punih 13 godina, a u ovom preduzeću i dalje muku muče sa taksistima koji ne poštuju cjenovnik.

„Osim što koriste autobuska stajališta taksisti prevoze putnike po cijeni autobuske karte, što je nedopustivo“, zaključio je Škorić.

Većina radnika sa područja opštine koristi linije ovog prevoznika, što govori o tome da je obezbijeđena odgovarajuća pokrivenost grada, a iz preduzeća "Prevoz Golub" poručuju putnicima da se unaprijed upoznaju o redu vožnje prema svim destinacijama.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…