Predstavljena ”Knjiga života - uputstvo za upotrebu”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.02.2016. 17:53

U Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu večeras je predstavljena knjiga pod nazivom "Knjiga života - uputstvo za upotrebu", autora Steve Selaka iz Banjaluke.

Selak je u 19 poglavlja ove knjige, jezikom pristupačnim svim generacijama, opisao sve bitne stvari koje su potrebne u životu i dao odgovore na brojne životne nedoumice koje ljude sputavaju da budu srećni i ispunjeni u svakom pogledu. 

On je naveo da knjiga ima 19 poglavlja, a da prvo govori o njegovom životu, kako je dva puta preživio kliničku smrt i bolovao od teških bolesti. 

"Zbog brojnih bolesti i kliničkih smrti, ljekari su me više puta otpisivali, ali danas sam zdrav čovjek, okružen velikom ljubavlju svoje porodice, što sam kroz svoju knjigu želio da prenesem i na druge ljude", rekao je Selak. 

NJegova knjiga odgovara i na pitanja kako preživjeti odbijanje ljudi, na koji način adekvatno isplanirati svoje vrijeme, kako slušati ljude i protumačiti njihov govor tijela. 

"Veliki dio knjige sam posvetio religijama, koje proučavam još od sedme godine i mnogi stručnjaci su mi rekli da moja knjiga zapravo predstavlja prevod Biblije, jer su u ovom monumentalnom istorijskom djelu sabrane sve tajne života, a ja sam ih približio čitaocima na pristupačan način", zaključio je Selak. 

O knjizi su govorili i ugledni privrednik Savo Marjanac i pedagog Mario Knežević, koji su se složili u ocjeni da je ovo iskonski vrijedno djelo, životna autosugestija autora, koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

"Knjiga života - uputstvo za upotrebu" prva je Selakova knjiga i prevedena je na ruski i makedonski jezik. Osim u Kotor Varošu, predstavljena je u Prijedoru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Gradišci i Prnjavoru. 

Selak je napomenuo da za tri godine planira da izda drugu knjigu "Prokletstvo života", o prokletstvu jedne porodice koje traje 150 godina.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…