Predstavnici FA „Kotor Varoš“ na stručnom seminaru „Kozara etno festival“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.07.2017. 16:03

U Banjaluci je završen trinaesti „Kozara etno festival“ defileom učesnika iz devet zemalja, Poljske, Grčke, Srbije, Etiopije, Slovenije, Bjelorusije, Bugarske, Hrvatske i BiH.

Tokom prvog dana „Kozara etno festivala“, u potkozarskom selu Piskavica predstavljena je kozarska kultura s tradicijom i običajima, ali i tradicionalne igre i različitost narodnih nošnji učesnika.

Na stručnom seminaru na kojem se raspravljalo o pjesmama, igrama i običajima, Kozare, Grmeča i Janje, prisustvovala je i predsjednica Folklornog ansambla „Kotor Varoš“, Sanela Popović, i članica ansambla Danijela Đukić.

„Učenje novih koraka, novih pjesama, upoznavanje sa tradicionalnim nošnjama određenog kraja, ponovni susret sa starim prijateljima i upoznavanje novih samo su neki od razloga da se ponovo vratimo na „Kozara etno festival“. Do narednog druženja zahvalnost od Folklornog ansambla „Kotor Varoš“ , imaju organizatori, folklorne grupe i domaćini ovog festivala što su nas učinili, sada već, tradicionalnim učesnicima“, izjavila je Popovićeva.

Organizatori „Kozara etno festivala“ bili su Turistička organizacija grada Banjaluka i KUD „Piskavica“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…