Prekinuto suđenje optuženim specijalcima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.02.2017. 13:18

Suđenje optuženim za oružanu pljačku 617.000 KM na autoputu Banjaluka - Gradiška, izvršene u septembru 2015, prekinuto je danas u Banjaluci.

Odbrana je, naime, zatražila izuzeće sudskog vijeća, između ostalog zato što je krajem 2016. odbačen sporazum Republičkog tužilaštva sa osumnjičenima za "pljačku vijeka".

Trojica suspendovanih pripadnika MUP RS i jedini civil koji su učestvovali u pljački blindiranog vozila dogovorili su sporazume o priznanju krivice. Vladan Malić je priznao da je bio vođa zločinačke grupe, a tužilaštvo je pokušalo da ga “nagradi“ sa osam godina zatvora.

Optuženi Goran Paraš i Aleksandar Popović priznali su za nagodbu od šest godina zatvora, a jedini civil Oleg Banda je prihvatio kaznu od pet godina.

Zanimljivo je da je tužilaštvo ponudilo niske kazne iako optuženi nisu vratili ni marku od ukradenih para.

O zahtjevu odbrane odlučiće opšta sjednica Vijeća sudija Okružnog suda u Banjaluci.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…