Premijera „Uspavane ljepotice“ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2016. 09:44

U kotorvaroškoj kino-sali je u izvođenju Amaterskog dramskog pozorišta „Jovan Sterija Popović“ premijerno izvedena dječija predstava „Uspavana ljepotica“.

To je maštovita priča o princezi na koju vještica baca kletvu da će se na šesnaesti rođendan ubosti na vreteno i vječno zaspati, što se i obistini.

Preokret nastaje dolaskom princa, čija iskrena ljubav i poljubac bude princezu. Za njom se budi čitavo kraljevstvo u kome ponovo vlada radost na dvoru.

Reditelj predstave Velida Popović je istakla da su mladi glumci ovaj pozorišni komad pripremali godinu dana i da je raduje prisustvo velikog broja mališana u publici.

„Ova dječija predstava je rađena po jednoj od najljepših bajki Šarla Peroa i namjera nam je da je do kraja ove godine izvedemo i u susjednim gradovima“, rekla je Popovićeva.

Đurđina Gavrić u ulozi princeze i Danijel Pešević u ulozi princa su pokazali veliki talenat, odlično odglumivši dodijeljene uloge na radost brojne publike.

Predstavu „Uspavana ljepotica“ je organizovao Dom kulture Miroslav Miro Pejović u saradnji sa Centrom sa kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…