Prijem za vukovce i učenika generacije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.07.2018. 09:02

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je prijem za 14 učenika generacije završnih razreda srednjih i osnovnih škola sa područja opštine Kotor Varoš.

Učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate tokom školovanja načelnik Sakan je uručio novčane nagrade i poželio puno sreće i uspjeha u daljem školovanju.

„Vi ste ponos i budućnost naše opštine i Republike Srpske. Tokom dosadašnjeg školovanja postigli ste izuzetne rezultate i iskreno vjerujem da ćete tako nastaviti i u daljem školovanju, kako bi kasnije znanjem koji ste stekli bili nosioci razvoja Kotor Varoša“, istakao je Sakan.

On je naglasio da Opštinska uprava podržava mlade i uspješne ljude, prvenstveno dodjelom stipendija i da je ove godine za tu namjenu izdvojeno 70.000 KM iz opštinskog budžeta.

Željka Zeljković, učenik generacije kotorvaroške Gimnazije se priprema za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu, a sutra će prisustvovati prijemu na Belom Dvoru.

„Ovo je priznanje mom radu i trudu i veoma sam ponosna što mi se ukazala prilika da predstavljam svoju školu i opštinu na prijemu u Belom dvoru. Drago mi je što sam baš ja izabrana za đaka generacije, a konkurencija je, moram da priznam, bila jaka“, istakla je Zeljkovićeva.

Učenica Osnovne škole „Sveti Sava“ Jovana Mijić upisala je Medicinsku školu, dok će Dragiša Dubočanin nastaviti školovanje u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“,smjer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

„Zahvalni smo načelniku na prijemu i njegova podrška, kao i novčana nagrada, mnogo nam znači u našem daljem školovanju“, poručila je Mijićeva.

Ovogodišnji učenici generacije i vukovci su: Željka Zeljković i Gostimir Smiljić iz SŠC „Nikola Tesla“, Mirko Jurić, Dragiša Dubočanin, Ivana Krčić, Jovana Mijić, Milica Kalamanda, Andrej Vučanović, Milica Panić, Ema Kršić i Elma Dunić iz OŠ „Sveti Sava“ Kotor Varoš, Marija Stojanović i Neda Bogdanić iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare i Marina Đekanović iz OŠ „Petar Kočić“ Šiprage.

Učenicima generacije srednjih škola uručen je novčani iznos od po 200 KM, dok su učenicima generacije osnovnih škola uručeni novčani iznosi od po 100 KM.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…