Prikupljena 161 doza krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2017. 19:03

U Kotor Varošu je danas organizovana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je prikupljena 161 doza ove dragocjene tečnosti koja će biti predata Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da se za akciju prijavilo 227 ljudi, od kojih 66 nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga. 

"Ovo pokazuje da su stanovnici Kotor Varoša vrlo savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na 12 sugrađana koji su krv dali prvi put", istakao je Brborović. 

On je naglasio da u Kotor Varošu sve veći broj ljudi daje krv, što daje garancije da će uvijek biti dovoljno količina ove dragocjene tečnosti. 

Zoran Tešić krv je dao 28 puta, a njegov sin Damjan danas je to učinio prvi put. 

Današnjoj akciji pridružila se i četvoročlana porodica Milić, supružnici Stojan i Anđelka, te kćerka Dajana i sin Predrag, koji ističu da će to činiti i ubuduće. 

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku privrednika i opštine. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…