Prikupljeno 147 doza krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.03.2017. 17:21

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu je prikupljeno 147 doza ove dragocjene tečnosti, a koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da je ukupan broj onih koji su htjeli da daju krv bio veliki - 197, ali da zbog niskog ili visokog pritiska 50 ljudi nije bilo u mogućnosti da to uradi. 

"Ponosni smo na današnji broj prikupljenih doza, a pogotovo zbog 15 sugrađana koji su prvi put dali krv", istakao je Brborović i dodao da će za učenike Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" biti organizovana posebna akcija u aprilu. 

Pn kaže da je dobrovoljno davalaštvo krvi u Kotor Varošu u ekspanziji, što daje garancije građanima da će uvijek imati na raspolaganju dovoljne količine krvi svih krvnih grupa. 

Mahmut Bahtijarević je 90 puta darovao dragocjenu tečnost i po tome je svojevrsni rekorder. 

"Šta možemo učiniti humanije, nego spasiti nečiji život. Dok sam zdrav i dok budem u stanju, uvijek ću se odazvati na ovakve akcije", poručio je Bahtijarević. 

Radnik Komunalnog preduzeća "Bobas" Radenko Smiljić dao je krv 15 puta i kaže da je to poseban osjećaj. 

"Mislim da bi svaki naš građanin trebalo da daruje krv koja nekome može spasiti život", naglasio je Smiljić. 

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku privrednika i opštine. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…