Privode se kraju radovi u Ulici patrijarha Pavla

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.11.2017. 19:17

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je gradilište na Novom Naselju gdje su u toku radovi na asfaltiranju Ulice patrijarha Pavla. Radovi su počeli još 3. jula 2017. godine kada su u prvoj fazi postavljene cijevi za oborinsku kanalizaciju.

Načelnik Sakan je istakao da je ovo jedna od kapitalnih investicija planiranih budžetom u ovoj godini.

“Vrijednost radova je 310.000 KM, a dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara. Osim postavljanja novog asfalta širine 4,5 metara i novih trotoara širine 1,5 metara, biće trajno riješen i problem oborinske kanalizacije“, rekao je Sakan i dodao da je ovo jedna od najfrekventnijih ulica kojoj gravitira veliki broj stanovnika.

Prema riječima šefa gradilišta Miloša Ždrnje danas će biti asfaltirano 160 metara saobraćajnice, dok će preostalih 110 metara biti asfaltirano tokom sutrašnjeg dana.

Izvođač radova je Građevinsko preduzeće “Planum” iz Teslića, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su odlukom o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava.

Cijeli projekat biće finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija Republike Srpske.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…