Privredni ambijent na evropskom nivou

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.09.2016. 08:20

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovac rekao je nakon današnje posjete fabrikama obuće "Dermal" i "Sportek" u Kotor Varošu da privredni ambijent u ovoj lokalnoj zajednici predstavlja primjer podrške investitorima i njihovima nastojanjima da u kontinuitetu zapošljavaju radnike.

Vehovac je na sastanku sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem podsjetio da su Kranj i Kotor Varoš već 41 godinu bratski gradovi, te da je neophodno ojačati privrednu saradnju. 

"Osim saradnje u oblasti sporta i kulture, nastojaćemo da primijenimo iskustva iz obućarske industrije, koja je izuzetno razvijena u Kotor Varošu i mogu reći po evropskim standardima, ali isto tako da pružimo pomoć u realizaciji određenih projekata koji su od značaja za stanovnike ove opštine", rekao je Vehovac. 

Delegacija grada Kranj, koju su činila 22 radnika iz Gradske uprave, imala je priliku da se uvjeri u povoljan poslovni ambijent u Kotor Varošu, opštini koja je "prestigla" predratni nivo zaposlenosti. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa delegacijom Kranja, te dodao da dobri odnosi moraju biti nastavljeni i u narednom periodu. 

"Razgovarali smo o iskustvima i dobroj praksi Kranja u korištenju pretpristupnih fondova i onog dobrog što donosi EU", kaže Vučanović. 

Prilikom današnje posjete, delegacija grada Kranj obišla je manastir Liplje, gdje ih je otac Teofan upoznao sa istorijatom zadužbine kralja Dragutina iz osamnaestog vijeka.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…