Privredni savjet Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.10.2016. 08:37

Privrednim subjektima na području opštine Kotor Varoš i potencijalnim budućim investitorima neophodno je omogućiti poboljšane uslove poslovanja, jer samo zajedničkim naporima opštinske uprave i investitora se može dodatno osnažiti povoljan privredni ambijent, složni su u ocjeni članovi Privrednog savjeta.

Sastanku je prisustvovao i sekretar Privredne komore RS Aleksandar Ljuboja, koji je istakao da će svi zaključci sa prethodna tri sastanka ovog tijela ući u dokument Prijedlog mjera ekonomske politike u 2017. godini, što je od velikog značaja u situaciji kada je opština Kotor Varoš na dobrom putu da dobije BFC sertifikat.

„Proces sertifikacije zahtijeva ispunjavanje određenih kriterijuma, a s obzirom na veliku zaposlenost u ovoj opštini i konstantna ulaganja stranih investitora, te otvaranje novih proizvodnih pogona, postoje svi preduslovi da Kotor Varoš postane još jedna u nizu opština sa BFC sertifikatom“, istakao je Ljuboja.

Načelnik opštine Dalibor Vučanović se zahvalio svim privrednicima na korektnoj saradnji, te istakao da postoje određeni infrastrukturni problemi sa kojima se suočavaju privredni subjekti, a jedan od gorućih je vodosnabdijevanje u naselju Šibovi.

„Nastojaćemo da saniramo mostove koji su devastirani na putu prema preduzeću Sim Tehnik i da poboljšamo napajanje električnom energijom, ali snabdijevanje vodom je veći kapitalni projekat koji zahtijeva velika novčana ulaganja“, rekao je Vučanović.

Na današnjem sastanku Privrednog savjeta se razgovaralo i o prevozu učenika iz udaljenijih mjesta, rješavanju problema u sektoru trgovine, kako bi se poboljšale aktivnosti vezane za kontrolu rada na crno. Upućen je i apel inspekcijskim službama da prilikom kontrola ne preduzimaju odmah represivne mjere, nego da prilikom prvih kontrola ukažu na eventualne propuste i načine njihovog otklanjanja, a prilikom narednih kontrola da se ustanovi da li je došlo do otklanjanja evidentiranih nedostataka, pa tek onda da se ide sa reperesivnim mjerama.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…