Projekat ´Uređenje izletišta Uzlomac´ u Savićima kod Kotor Varoša uspješno realizovan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.07.2016. 15:54

Izletište ´Uzlomac´ se nalazi u mjesnoj zajednici Vrbanjci u opštini Kotor Varoš i udaljeno je 4 km od magistralnog puta Banja Luka - Teslić.

U nedjelju 10. jula 2016. godine završnim uređenjem terena i postavljanjem klupa i sadržaja za najmlađe posjetioce završen je projekat "Uređenje izletišta Uzlomac - III faza". Ovaj projekat pokrenulo je Udruženje građana "Zmajevac" a pored vlastitih sredstava podržan je od Fondacije "Mozaik" uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

"Uređenje Izletišta Uzlomac je započelo 2010. godine i u ovih šest godina smo uspjeli da na mjestu koje je bilo divlje odlagalište smeća napravimo izletište za koje sa pravom možemo reći da je najuređenije javno izletište u opštini Kotor Varoš. U ovoj godini smo uspjeli da budemo među četiri organizacije u BiH koje su dobile sredstva od međunarodnih donatora i uz pomoć tih sredstava smo ofarbali bazene, napravili ložište i nadstrešnicu, uredili plažu i korito rijeke i napravili pokaznu mini centralu" - riječi su Mladena Tepića, predsjednika Udruženja građana "Zmajevac".

Ovo udruženje formirano je 2010. godine i jedno je od uspješnijih udruženja u opštini Kotor Varoš kada je u pitanju pisanje projekata i privlačenje sredstava za projekte koji za svrhu imaju poboljšanje uslova života u ruralnim sredinama. Zanimljivo je da je jedno od rijetkih udruženja u Kotor Varošu koje egzistira izvan grada i većih mjesnih centara i za fokus ima upravo ruralne sredine.

"Potrudićemo se da u budućnosti realizujemo slične projekte i u drugim mjesnim zajednicama. Pošto smo posao oko uređenja izletišta priveli kraju pokušaćemo da stečeno znanje i iskustvo primijenimo kako bi privukli sredstva i riješili druge, uglavnom infrastrukturne probleme, sa kojima se suočavaju mještani ruralnih sredina" - dodao je Tepić, koji se ovom prilikom zahvalio svim pojedincima, privrednicima i institucijama koji su podržali aktivnosti Udruženja građana "Zmajevac" u proteklom periodu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…