Promijenite ljekara bez navođenja razloga

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.10.2017. 20:01

Stanovnici Srpske od 2. oktobra pa do kraja decembra imaju mogućnost da promijene ljekara porodične medicine, pedijatra ili ginekologa, na brz i jednostavan način, a bez navođenja razloga zbog čega žele da ih liječi neko drugi.

Kako su objasnili u Fondu zdravstvenog osiguranja RS u prošloj godini u redovnom terminu drugog ljekara je izabralo 18.470 osiguranika.

"Svi koji su nezadovoljni svojim doktorima ili iz nekog drugog razloga žele da promijene ljekara trebalo bi da to učine do kraja godine. Ljekara je moguće promijeniti i mimo za to predviđenog perioda, ali samo u određenim okolnostima, odnosno neophodno je navesti opravdan razlog promjene", kazali su u Fondu.

Stanovnici za tim porodične medicine mogu da se registruju u domovima zdravlja ili u privatnim ambulantama porodične medicine sa kojima je Fond potpisao ugovor, prenosi "Glas Srpske".

"Roditelji djecu do šest godina mogu da registruju kod izabranog pedijatra, a žene starije od 15 godina mogu da se evidentiraju kod svog ginekologa i da kod njega odlaze direktno, bez uputnice", naglasili su u Fondu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…