Prvačići učili pravila ponašanja u saobraćaju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.09.2016. 08:57

Učenicima prvih razreda sa područja opštine Kotor Varoš i djeci starije grupe vrtića "Larisa Šugića" predtsavljena su pravila ponašanja u saobraćaju. Akciju, u kojoj je učestvovalo oko 150 prvačića, organizovala je policijska stanica u Kotor Varošu u okviru kampanje "Zaštitimo djecu u saobraćaju" u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske.

Pomoćnik komandira Policijske stanice Kotor Varoš Mladen Petrušić rekao je da se djeci praktičnim primjerom na prilagodljiv način mogu predstaviti osnove iz bezbjednosti saobraćaja. 

"Policijski službenici su svojom opremom pokazali djeci osnovna pravila koja moraju poštovati da bi bili bezbjedni u saobraćaju", rekao je Petrušić. 

Portparol Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac istakao je da je osnovni cilj da se učenici obuče i steknu vještine da što bezbjednije dođu do škole i kuće. 

Akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju" održana je u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra, u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvjete i kulture, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto saveza i lokalne zajednice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…