Prvi put održani ´Dani maline´ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.09.2016. 10:39

U Kotor Varošu je prvi put održana manifestacija ´Dani maline´ na kojoj se predstavilo pet proizvođača ovog voća sa ovog područja.

Najbolju prodaju imala je porodica Stanić iz Tovladića, koja je, osim svježih malina, ponudila sok i liker od maline. 

Mira Stanišljević iz Maslovara imala je najraznovrsniji program, jer je uz maline predstavila liker, sok i med. 

Predsjednik Udruženja proizvođača voća Silvana Stojanović zadovoljna je odazivom izlagača s obzirom na to da je ova manifestacija prvi put održana, te je izrazila želju da postane tradicionalna. 

Stojanovićeva je istakla da je tek ove godine povećan broj proizvođača maline. 

"Osim 13 proizvođača maline, koji su ranije počeli sa ovom vrstom poljoprivredne proizvodnje, od ove godine imamo i 17 novih, što potvrđuje da je opština Kotor Varoš plodno tlo za uzgoj maline", dodala je Stojanovićeva. 

Direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković dodijelio diplome najuspješnijim izlagačima koji su juče predstavili svoje proizvode. 

Organizatori manifestacije "Dani maline" bili su opštinsko Udruženje proizvođača voća i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…