Raščišćen put u Kotorištu, mještani upozorili na ostale probleme

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.10.2017. 15:47

Raščišćena je ulica u kotorvaroškom naselju Kotorište na koju se tokom noći obrušio dio stare kuće koja se nalazila uz samu ulicu. Stanovnici naselja tokom jutra koristili su alternativne pravce kako bi izašli iz naselja sa svojim automobilima, dok je put za pješake bio prohodan.

Iako su stanovnici naselja upozoravali na opasnost, nije bilo pravovremene reakcije, osim što je postavljena traka upozorenja.

"Od prošle godine upozoravamo da će se kuća obrušiti i da postoji opasnost za prolaznike, a posebno što ovom ulicom svakodnevno prolaze i djeca", naglašavaju mještani dodajući da postoji još opasnosti po ulici kao što je nezavršen šaht na samom ulazu u naselje koji je i neadekvatno obilježen, pa predstavlja veliku opasnost po vozače naročito u večernjim satima. 

Nakon intervencije Odsjeka za inspekcijeske polove opštine Kotor Varoš potrebnom mehanizacijom uklonjene su zidine sa ulice. 

Mještani su se žalili i na sporu reakciju nadležnih. Sa druge strane nadležni su obrazložili da su čekali prvi slobodan bager koji je mogao doći na teren. 

Osim ovih problema stanovnici naselja Kotorište imaju problem i sa odlaganjem smeća. Naime iz ulice su sklonjeni svi kontejneri u koje su stanovnici ovog naselja godinama mogli da odlažu smeće. Požali su se i na nekvalitetne radove kojim je sanirana ulica nakon polaganja kanalizacionih cijevi, te je već vršena sanacija nekih dijelova ulice te još uvijek nije završena. 
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…