Radionica za predstavnike mjesnih zajednica

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2018. 08:17

skupštinskoj sali održana je radionica za predstavnike mjesnih zajednica na temu „Odluke i politike u lokalnoj samoupravi“.

Razgovaralo se i diskutovalo o učešću građana u procesima donošenja odluka, o razlikama između odluka i politika, te koji su to ključni koraci od ideje do izmjene ili usvajanja nove politike (odluke).

Predstavnici Mjesnih zajednica su prezentovali akcione planove sa akcentom na planirane odluke i politike.

Radionica se održala u okviru implementacije projekta UNDP-a „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, a predavači su bili iz Centra civilnih inicijativa (CCI), Denis Telić, Projekt menadžer i Jasmila Selimović, Projekt menadžer/Konsultant za monitoring.

Radionici su prisustvovali i predstavnik UNDP-a Diana Šilić i koordinator opštine Kotor Varoš Vidosava Tepić. (opstinakotorvaros.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…