Renoviranje odjeljenja pedijatrije u Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš privedeno kraju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.09.2016. 10:58

U odjeljenju pedijatrije u sklopu Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš mališane i njihove roditelje dočekao je potpuno novi ambijent.

Novcem od donacije organizacije „Vorld vižn“ i iz kase Doma zdravlja zamijenjena je unutrašnja stolarija i potpuno sanirani zidovi i mokri čvor. Posebna briga vođena je o mališanima, pa ih sa zidova gledaju junaci iz crtanih filmova, a u čekaonici je postavljen i televizor.

– Renoviranjem je obuhvaćena i Higijensko-epidemiološka služba. U renoviranom dijelu objekta kupljena je i nova oprema i namještaj čime smo obezbijedili najbolje moguće uslove i usluge za djecu i njihove roditelje. Sada će im dolazak ljekaru sigurno biti lakši – kaže  direktor Doma zdravlja „Sveti Pentelejmon“ Vladimir Bibić.

Obezbijeđen je širok sektar usluga i za ostale pacijente.

– Ranije smo kupili ultrazvuk, a u proceduri je nabavka još jednog najmodernijeg. Obezbijedili smo i dolazak vrhunskih specijalista i pacijentima su na raspolaganju internista, kardiolog, neurolog, endokrinolog, reumatolog i ortoped. Na ovaj način smo odgovorili na zahtjeve svih pacijenata i naše sugrađane poštedili odlazaka u Banjaluku i time im uštedili i vrijeme i novac – ističe Bibić.

Bolji uslovi obezbijeđeni su i za zaposlene u Domu zdravlja, a za intervencije na terenu nedavno je kupljen novi automobil.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…