SO Kotor Varoš: Nakon povećanje poreza na nepokretnosti, usvojena je i dopuna odluke o kreditnom zaduženju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2016. 14:30

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš, koji čine skupštinsku većinu donijeli su odluku o dopuni odluke o kreditnom zaduženju opštine, u koju je uvrštena stavka o nastavku asfaltiranja Ulice patrijarha Pavla u Novom Naselju. Famoznim najvećim projektom kanalizacijom i sanacijom gradske vodovodne mreže, uništena je većina ulica na teritoriji grada, a o njihovoj sanaciji, ni riječi, ni odluka a ni zaključaka!?

Usvojena je odluka o visini i načinu obračuna naknade za pripremu i izradu urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju i rekonstrukciju individualnih, stambenih i individualno stambeno-poslovnih objekata građevinske površine do 400 metara kvadratnih. 

Donesena je i odluka o pristupanju izrade izmjene dijela Regulacionog plana "Ripište-Bare" Kotor Varoš. 

Iz budžeta opštine je predviđeno da se izdvoji 80.000 maraka sportskim organizacijama, ali će 25 odsto tog iznosa biti obezbijeđeno kroz javne konkurse Razvojnog programa UN, na koje će klubovi aplicirati projektima. 

Odbornici su usvojili i odluke o kumunalnim taksama, visini boravišne takse na području opštine, a opštinske administrativne takse usklađene su sa Zakonom o republičkim administrativnim taksama. 

Izmijenjena je odluka o usvajanju godišnjeg Plana kapitalnih investicija za ovu godinu. 

Stavljen je van snage zaključak kojim se određuje visina takse za vodomjere, a usvojen je zaključak kojim se zadužuje načelnik opštine da u skladu sa mogućnostima iz budžeta opštine izdvoji određena novčana sredstva za pomoć Saneli Joldžić /11/ koja je ostala bez oba roditelja i trenutno živi u Čelincu sa bakom i ujakom. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…