SO Kotor Varoš: Uspješnim sportskim klubovma više novca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.03.2017. 08:17

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš su usvojili Pravilnik o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama iz opštinskog budžeta kojim je za te svrhe u ovoj godini planirano 80.000 KM.

Osim tih sredstava opština na ime besplatnog korištenja termina u Sportskoj dvorani i sali za fizičko vaspitanje JU OŠ "Sveti Sava" izdvaja sredstva u iznosu od 37.800 KM. 

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i odluku o kategorizaciji sportova i sportskih organizacija, čiji je cilj stvaranje uslova za brži razvoj sportova sa intenzivnijim učešćem građana, a posebno mladih ljudi, te postizanje boljih rezultata i afirmacija sporta u Kotor Varošu i Republici Srpskoj. 

Jednoglasno je usvojena odluka o realizaciji projekta podrške sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika za 2017. godinu, uz amandman načelnika opštine Zdenka Sakana da prednost kod bodovanja i pri zapošljavanju imaju djeca poginulih boraca. 

"Za zapošljavanje pripravnika izdvojili smo 100.000 KM, od čega se 14.925 KM raspoređuje za dva pripravnika u opštinskoj upravi, a preostali iznos od 85.075 KM biće raspodijeljen putem javnog poziva u skladu sa ovom odlukom", istakao je Sakan. 

Lokalni parlament dao je saglasnost na odluku o utvrđivanju različitih novčanih iznosa učešća roditelja za troškove usluge koju pruža predškolska ustanova. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…