Sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2017. 14:16

U Kotor Varošu će 31. marta i 1. aprila biti održan regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma. Sajam "Kotor Varoš 2017" organizuju Razvojna agencija opštine Čelinac i Područna privredna komora Banjaluka. Na Sajmu pod sloganom "Pokrenimo privredu" očekuje se učešće više od 250 privrednika i ekonomista iz Republike Srpske i zemalja okruženja, predstavnika institucija Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Kine, Italije, Rusije, NJemačke, Švajcarske, kao i brojnih ambasada i investitora.

Direktor Razvojne agencije opštine Čelinac Aleksandar Branković rekao je da su centralne teme ove godine investicioni projekti energetskog sektora i sektora zelenih investicija, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona, saradnja po modelu javno-privatnog partnerstva. 

"Teme sajma biće obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata", naveo je Branković. 

On je dodao da će paralelno biti održan i Sajam poljoprivrede, na kome će izlagači, poljoprivredni proizvođači i lokalne zajednice upoznati posjetioce o trenutnim projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…