Sakan - Novo naselje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.08.2017. 09:08

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je gradilište na Novom Naselju gdje su u toku radovi na asfaltiranju Ulice patrijarha Pavla.

Načelnik Sakan je istakao da je ukupna vrijednost radova 310.000 KM, a dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara.

„Iako je predviđeni rok za završetak radova 90 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao, postoji mogućnost da se taj rok neznatno produži zbog objektivnih okolnosti. Problem predstavljaju instalacije, kao i stubovi koji nisu bili na vrijeme pomjereni, ali iskreno se nadam da će se to riješiti u što skorije vrijeme“, rekao je Sakan i dodao da će osim postavljanja novog asfalta i trotoara biti trajno riješen i problem oborinske kanalizacije.

Izvođač radova je Građevinsko preduzeće „Planum“ iz Teslića, a sredstva za ovu namjenu su obezbijeđena po Odluci o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava.

Po riječima Miloša Ždrnje, šefa gradilišta, radovi su usporeni zbog činjenice da su pojedine bandere slomljene i nisu izvađene, tako da su ostali temelji u rovovima u kojima se postavlja oborinska kanalizacija.

„Još uvijek smo u prvoj fazi radova i postavljanja cijevi za oborinsku kanalizaciju zbog navedenih problema, a uporedo radimo preklope preko saobraćajnice. U narednom periodu ćemo vršiti zamjenu materijala na kompletnoj saobraćajnici, kao i izgradnju malih i velikih ivičnjaka“, istakao je Ždrnja.

Ulica patrijarha Pavla na Novom Naselju je jedna od najfrekventnijih ulica kojom gravitira veliki broj stanovnika.

Cijeli projekat je finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija RS.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…