Sanacija Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” trajaće do 17. aprila

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.02.2017. 13:05

U Kotor Varošu je počela sanacija dijela objekta Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”, a ugovor vrijedan 354.693 KM realizuje se u okviru projekta “Jačanje zdravstvenog sektora /HSEP AF/”.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da medicinsko osoblje nesmetano pruža usluge pacijentima u toku izvođenja radova, a rok za njihov završetak je 17. april.
“Ugovor podrazumijeva izvođenje niza građevinskih radova, među kojima su i zamjena dijela krovne konstrukcije i krovnog pokrivača, fasadne stolarije, te izrada termo fasade i fasade”, naveo je Bibić i dodao da će biti sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje.

Projekat obuhvata i obezbjeđenje prostornih uslova i objekata za rad timova porodične medicine, te nabavku savremene opreme, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope, uz učešće opština od 30 odsto.

Ovo je prva ozbiljna sanacija Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” nakon 40 godina, a nakon sanacije objekta biće stvoreni bolji uslovi za rad osoblja i liječenje pacijenata.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…