Sanacija mostova na rijeci Vrbanji na teritoriji opštine Kotor Varoš nije ni počela!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.07.2016. 18:11

Iako su izvođači radova za sanaciju četiri mosta na rijeci Vrbanji oštećena od poplava odabrani još krajem maja 2016. godine, mostovi još nisu sanirani.

Sanaciju dva mosta na rijeci Vrbanji (za Kotor i Šibove) i na Kruševici (za Lauše) trebalo je da obavi firma „Petrović“ Kotor Varoš, a za most u Kruševu Brdu „Planum“ Teslić, izjavio je tada Radislav Petrušić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštinskoj upravi.

„Osim četiri mosta planirano je da se u okviru projekta sanacije šteta od poplava vrijednog 976.800,00 KM realizuje sanacija šest klizišta i propusta“,  istakao je Petrušić.

PLANIRANA OBNOVA MOSTOVA U KOTORVAROŠKOM KRAJU

Prije toga još u aprilu ove godine usvojana je odluka o zaduženju u iznosu od 1.140.000 KM

USKORO REALIZACIJA “PROJEKTA HITNOG OPORAVKA OD POPLAVA” NAKON 2 GODINE OD POPLAVA, UZ ZADUŽENJE OD 1.140.000 KM !?

Interesantno je da su gotovo neprepoznatljive posljedice poplava u gradovima i opštinama koji su najviše pogođeni poplavama, tipa Doboja ili Čelinca. Da li će stanovnici opštine Kotor Varoš dočekati sanaciju oštećene infrastrukture nakon pune dvije godine od poplava ostaje da se vidi. 

Sudeći po najznačajnijem projekatu za gradsko područje u posljednjih 20 godina, sanaciji i rekonstrukciji gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže u dužini od 20 kilometara, koja je naglo obustavljena i koja je grad ostavila u stanju gorem nego prije 50 godina, ne očekujemo mnogo.

Očigledni pokušaji pojedinih građana da fotografijama i pisanjem ukažu na probleme sa kojima se susreću ne izaziavju pažnju opštinske uprave ...


 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…