Sanacija mostova u Šipragama i puta ka Kruševu Brdu planirana za sljedeću godinu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.08.2018. 09:01

Sanacija dva mosta u mjesnoj zajednici Šiprage ali i rekonstrukcija makadamskog puta prema Kruševu Brdu uci ce u program rješavanja za iducu godinu, izjavio je danas tokom posjete Kotor Varošu predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Cubrilovic.

Cubrilovic i nacelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan dogovorili su da ova dva projekta budu realizovana nakon pribavljanja dokumentacije i rješavanja imovinskih odnosa.

Oni su razgovarali i o modernizaciji tri kilometra magistralnog puta kroz Kotor Varoš, odnosno polaganju novog asfalta, koja je neophodna poslije završetka sanacije i rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže.

Cubrilovic i Sakan su danas obišli dionicu regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo cije je asfaltiranje u završnoj fazi i izrazili zadovoljstvo dinamikom radova.

– Do kraja septembra bice asfaltirano 14 kilometara ovog puta, a nakon završetka svih radova gradani dvije lokalne zajednice dobice moderan put koji ce povezivati Kotor Varoš i Kneževo – naglasio je Cubrilovic.

Sakan je naglasio znacaj završetka izgradnje ovog puta, koji ce olakšati život stanovništvu dvije opštine i doprinijeti njihovom razvoju.

– Završetkom izgradnje ovog puta dvije lokalne zajednice ce biti još snažnije povezane, a samim tim bice podstaknut njihov razvoj – porucio je Sakan.

Vlada RS dala je saglasnost “Putevima RS“ za kreditno zaduženje u iznosu od 7,98 miliona KM za završetak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo, a ukupna vrijednost radova je 18 miliona maraka.

Cubrilovic je ocijenio i da je Kotor Varoš izuzetno uredena lokalna zajednica koja ima jasnu viziju razvoja i da ga raduje cinjenica da je ovo opština koja ima povoljan poslovni ambijent.

– Veliki broj zaposlenih je garant ostanka ljudi na ovim prostorima, a u Kotor Varošu je razvoj privrede na najvišem nivou – dodao je Cubrilovic.

Cubrilovic, koji je zamjenik predsjednika DNS-a, razgovarao je i sa rukovodstvom Opštinskog odbora ove stranke u Kotor Varošu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…