Sjećanje na žrtve ustaških zločina

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.09.2017. 17:52

Na Rašće brdu kod Kotor Varoša danas je obilježena 75 godina od stradanja 20 boraca Narodno-oslobodilačkog rata i civila, koje su ubile ustaše 1942. godine.

Kod Spomen-kosturnice služen je parastos za stradale, a zatim su položeni vijenci. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da sjećanje na ovaj događaj treba da ukazuje mlađim pokoljenjima da se prošlost ne smije zaboraviti. 

"Ovdje smo da pokažemo da se sjećamo i pamtimo ovu žrtvu koja je ogromna i koja je pokazala koliko su narodi ovdje slobodoljubivi i vole pravdu, a naša je obaveza da tekovine antifašizma i civilizovanog svijeta baštinimo", poručio je Sakan. 

Dane Maglov je u ime Boračke organizacije opštine Čelinac rekao je da treba nastaviti njegovati sjećanje na nevine žrtve. 

Obilježavanje su organizovale Opštinska boračka organizacija Čelinac i organizacije SUBNOR-a iz Kotor Varoša. 

Osim njih i načelnika opštine Kotor Varoš, vijence na Spomen-kosturnicu položili su načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, potomci stradalih i predsjednik opštinskog odbora Socijalističke partije Kotor Varoš Predrag Tešić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…