Služena liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.11.2018. 08:31

U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu služena je liturgija povodom krsne slave opštine - Svetog apostola i jevanđeliste Luke u prisustvu velikog broja vjernika, a potom obavlјen slavski obred.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je na slavskoj svečanosti da je opštinska uprava uspjela da obezbijedi povolјan ambijent za domaće i strane investitore, uz stalno povećanje broja zaposlenih u privredi.

"U periodu između dvije slave nastojali smo da Kotor Varoš bude prepoznatlјiv u svim oblastima privrednog i društvenog razvoja. Jedan broj projekata smo realizovali, a neke planiramo da završimo do kraja godine", istakao je Sakan.

On je čestitao krsnu slavu opštine svim građanima sa želјom da Kotor Varoš bude još bolјa sredina za život.

"Lokalna uprava će nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata čija će realizacija omogućiti podizanje ličnog i društvenog standarda i dalјi razvoj opštine", poručio je Sakan i dodao da je Kotor Varoš jedan od oslonaca privrednog razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske.

Povodom krsne slave Svetog apostola i jevanđeliste Luke načelniku opštine čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedelјko Čubrilović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Osim radnika administrativne službe, lokalnih privrednika, zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, obilјežavanju krsne slave prisustvuje i delegacija bratske opštine Paraćin.

 

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…