Služene liturgije u kotorvaroškim hramovima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.01.2018. 18:44

Božićna liturgija služena je na tradicionalnom uranku u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu i u crkvama u Maslovarama, Vrbanjcima, Grabovici, Šipragama i Obodniku.

Liturgiju u Kotor Varošu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić uz sasluženje sveštenstva kotorvaroškog namjesništva, a nakon pričešća vjernicima je pročitana poslanica patrijarha srpskog Irineja.

Narić je uputio božićnu čestitku parohijanima i ljudima dobre volje, poželivši im da praznik proslave sa porodicom i prijateljima u sreći, zdravlju i veselju uz tradiciohalni pozdrav Mir božji, Hristos se rodi.

– Danas ispraćamo božićni post u koji se ulazi smireno i skromno da bi na dostojanstven način dočekali najradosniji hrišćanski praznik. Treba voljeti i one koji nas ne vole, jer je u tome tajna ljubavi božije, tajna mira božijeg, tajna pobjede – rekao je Narić.

Izvor; MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…