Smanjena kazna Mladenu Miliću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.02.2016. 16:30

Sud BiH smanjio je kaznu Mladenu Miliću za zločin počinjen u Kotor-Varoši za godinu dana, primijenivši blaži zakon bivše Jugoslavije, koji je važio u vrijeme izvršenja djela.

Apelaciono vijeće Suda BiH je Milića osudilo na sedam godina zatvora nakon što je Ustavni sud BiH ukinuo pravosnažnu presudu Suda BiH u dijelu koji se odnosi na primjenu Krivičnog zakona BiH iz 2003. godine. 

Milić je bio osuđen na osam godina zatvora, a u preostalom dijelu presuda je ostala neizmijenjena, navodi se u saopštenju Suda BiH. 

Milić je proglašen krivim da je 6. juna 1992. pomogao jednoj osobi da iz kuće izvede trojicu braće Grgić i odvede ih do zgrade opštine Kotor-Varoš, gdje su dvojica ubijena, a treći ranjen.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…