Sportski riblovci u akciji zaštite pastrmke

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.08.2017. 08:43

Prvi zimovnik za pastrmku urađen je na lokalitetu kod mosta u Dubokoj, a iz Sportsko-ribolovnog društva /SRD/ “Golubić” u kotovaroškoj mjesnoj zajednici Šiprage planiraju da ih u toku godine naprave još pet da bi pastrmka bila bezbjednija tokom zime.

Predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić rekao je da je ovo samo jedna u nizu akcija koje su članovi udruženja realizovali ove godine.

“U dva navrata smo poribljavali gornji tok rijeke Vrbanje, izveli smo tri akcije čišćenja korita Vrbanje i njenih pritoka u mjesnoj zajednici Šiprage, a sada nam je cilj da napravimo utočišta za pastrmku tokom zimskih mjeseci“, rekao je Krčić.

On kaže da je ovo redovna aktivnost u godišnjem planu rada “Golubića” i, osim zimovnika u Dubokoj, biće izgrađena utočišta za pastrmku na Vrbanji, Maljevskoj rijeci i na Žderinom potoku. Zimovnici mogu nastati i u prirodnom ciklusu u dijelovima toka gdje je rijeka mirnija.

“Cilj je da pastrmka, kojom smo poribili ove tokove, bude bezbjednija tokom zimskog perioda“, dodao je Krčić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…