Sportskim klubovima isplaćene dotacije za januar i februar

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2017. 06:01

Svim sportskim klubovima sa područja opštine Kotor Varoš isplaćene su danas dvije mjesečne tranše za januar i februar, te im je tako omogućeno normalno funkcionisanje uoči predstojećih nastupa i takmičenja.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je obaveza opštinske uprave da vodi računa o radu i funkcionisanju sportskih kolektiva i da će tako biti i ubuduće.

„Nakon skupštinske odluke o raspodjeli sredstava sportskim klubovima sa područja opštine Kotor Varoš za 2017. godinu brzo smo reagovali i iz budžeta uplatili na njihove račune dvije mjesečne dotacije, a nastavićemo i narednom periodu da na vrijeme uplaćujemo predviđene iznose“, rekao je Sakan.

Za finansiranje sportskih klubova iz budžeta opštine za 2017. godinu biće izdvojeno 80.000 KM, a odobreno je 33.800 KM za besplatno korištenje sportske dvorane, te dodatnih 4.000 KM za korištenje sale centralne OŠ „Sveti Sava“.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili odluku o kategorizaciji sportova i sportskih organizacija, čiji je cilj stvaranje uslova za brži razvoj sportova sa intenzivnijim učešćem građana, a posebno mladih, te postizanje boljih rezultata i afirmacija sporta u Kotor Varošu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…