Srednjoškolci iskazali humanost

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.04.2017. 18:31

Nastavljajući sa organizovanjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi u 2017. godini, Crveni krst Kotor Varoš je zajedno sa Školskim Crvenim krstom SŠC „Nikola Tesla“ Kotor Varoš 7. aprila 2017. godine organiziovao akciju dobrovoljnog davanja krvi za maturante i srednjoškolce ove škole.

Akcija je održana u prostorijama SŠC „Nikola Tesla“ od 9:30 do 13:00 časova.

Na akciju se odazvao 50 davalaca, a prikupljeno je 33 jedinice krvi za potrebe liječenja bolesnika u KBC Banja Luka, čija je Transfuzijska služba i obavljala prikupljanje krvi.

Po prvi put je krv dalo 18 učenika. Pored učenika akciji se pridružio i manji broj veterana davalaštva.

Kao što je prethodno najavljeno, akcija se posvećuje 24. aprilu - Danu opštine Kotor Varoš, a u narednim godinama ova humana manifestacija biće organizovana u okviru Programa obilježavanja Dana opštine. Hvala svim učesnicima akcije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…