Stanković ponovo briljirao

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.11.2018. 08:32

Kotorvaroški šahista Dragan Stanković osvojio je peti put prvo mjesto na turnirima iz serije “Automatikon”, osvojivši svih 11 poena iz istog broja partija.

Nova etapa serije “Automatikon” održana je u nedjelju naveče, a do njenog kraja preostala su još tri turnira, dok će najbolji šahisti odigrati i završni na kojem će pasti odluka o apsolutnom šampionu. Stanković je vizu za završni turnir davno obezbijedio kao pobjednik jednog od turnira u seriji.

Stanković je briljirao iako je posljednji turnir bio najjači do sada i okupio 25 igrača. Sa 11 poena iz 11 partija suvereno je stigao do trijumfa ispred FIDE majstora Sare Jaćimović koja je imala 9,5 i Vladana Pejića sa sedam poena.

Na turniru su nastupili i Draganova braća Darko i Željko koji su zauzeli osmo, odnosno je 14. mjesto.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…