Stanković prvak šahovskog kluba “Kotor Varoš“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.10.2017. 20:09

Na održanom prvenstvu šahovskog kluba “Kotor Varoš“ za ovu godinu koje je održano prethodnog vikenda najuspješniji takmičar bio je ujedno i najmlađi šahista Dragan Stanković. Dragan je u 7 partija zabilježio 5 pobjeda, 1 remi i 1 poraz. Drugoplasirani Draže Obradović imao je isti rezultat, ali je Stanković imao bolje dodatne kriterijume. Treće mjesto je osvojio Sergej Molčanov sa 4 pobjede, 1 remijem i 2 poraza.

Na turniru je učestvovalo 8 igrača koji su ostvarili najbolje rezultate ove godine. Igralo se 7 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim). Tempo igre je bio 30 minuta po igraču.

Tabela:

Stanković Dragan 5,5
Obradović Draže 5,5
Molčanov Sergej 4,5
Tešić Slobodan 4
Kostreš Simo 3
Kragić Zlatko 2
Bašić Radovan 2
Marković Nedeljko 1,5

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…