Stevan Šerbedžija izveo monodramu “Suvišan čovek”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.07.2016. 21:03

Mladi beogradski glumac Stevan Šerbedžija izveo je u Kotor Varošu, u okviru Festivala pozorišta “Kvart 2016”, monodramu “Suvišan čovek”.

Tekst drame inspirisan je motivima i likovima “Zapisa iz podzemlja” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i govori o odbačenom buntovniku koji na ciničan i duhovit način preispituje svoj nesporazum sa okruženjem.

“Tema moje monodrame je inercija i mentalna invalidnost današnjeg čovjeka. Neprestano vodim dijalog upravo sa publikom i pokušavam da je isprovociram što je više moguće”, rekao je Šerbedžija, koji je napisao i režirao monodramu.

Glavni lik monodrame kroz otvoren dijalog sa publikom želi da probudi i osvijesti ljude koji su postali “slijepi” i koji su se duhovno otuđili jedni od drugih.

On ne pristaje na svijet koji je uljuljkan u sopstvene laži i životarenje bez smisla, te na kraju bira smrt kao jedini častan izlaz iz zatvorenog kruga.

Stevan Šerbedžija diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Festival pozorišta “Kvart 2016” završava se danas komedijom “Ko je ovđe idiot?” koju izvode beogradski glumci Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…