Tradicionalno božićno druženje Borčana

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.01.2018. 18:41

Na platou Poturnjak se tradicionalno okupilo šezdesetak članova porodica čiji su korijeni sa Boraka. Dan su proveli uz druženje, šalu, kuvano vino i rakiju, a odigrali su i tradicionalnu fudbalsku utakmicu u kojoj su snage odmjerili oženjeni i neoženjeni Borčani, a rezultat je bio na strani oženjenih 10:5.

Tradicionalno druženje počelo je u poslijeratnim godinama i preraslo u božićnu tradiciju, koja nije prekidana bez obzira na vremenske prilike. Prošle godine meč je odigran na jedan od najhladnijih dana u godini, a juče su mogli da uživaju u proljećnom vremenu.

"Prošle godine -17, ove godine plus." - napisao je Dalibor Jurić, koji je branio boje neoženjenih.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…