Treći međunarodni lov za žene uspješno završen

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.02.2016. 17:16

U okviru Trećeg međunarodnog lova za žene, u Kruševu Brdu, kod Kotor Varoša, organizovana je hajka na vukove koji su se namnožili u ovom kraju i nanose štetu stočarima.

Predsjednik Lovačkog udruženja /LU/ "Uzlomac" Kotor Varoš Nedeljko Glamočak rekao je da je u hajci na vukove proteklog vikenda učestvovalo 300 lovaca iz Bugarske, Mađarske, Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH, što je rekordan broj.

On je istakao da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma u ovoj opštini.

"Uz uspješan lov unaprijedili smo saradnju sa lovačkim udruženjima iz regiona", istakao je Glamočak i zahvalio Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske za podršku u organizaciji ove manifestacije.

Mladi lovac Marko Knežević, član sekcije iz Kruševa Brda, na Gelića brdu odstrijelio je vučicu tešku 40 kilograma.

U lovu na vukove i divlje svinje, koji je organizovalo LU "Uzlomac", kotorvaroški lovac Radovan Lujić odstrijelio je vuka u Viševicama, a član LU "Zmijanje" Muhamed Bejdić je u naselju Jakotina odstrijelio dvije divlje svinje.

U dogovoru sa predstavnicima resornog ministarstva Međunarodni lov za žene ući će u kalendar turističkih manifestacija Republike Srpske.

Georgina Valijeva iz bugarskog grada Paradžik, koja je prešla put od 1.000 kilometara da bi učestvovala u hajci na vukove, istakla je odličnu organizaciju i srdačan prijem.

Organizatori ovogodišnje manifestacije bila su lovačka udruženja "Uzlomac" Kotor Varoš, "Jelovka" Maslovare i "Borčići" Šiprage.

Organizaciju su pohvalila brojna lovačka udruženja iz Horgoša, Leposavića, Velike Plane i Lozovika, sa kojima kotorvaroški lovci imaju prijateljske odnose.

 
 
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…